EN FEMENÍ

AVE EVA 

 "No es neix dona, s'arriba a ser-ho". Simone de Beauvoir El segon sexe (1949).

Una de les voluntats del grup és donar a conèixer a les compositores del barroc, poc conegudes i poc reconegudes en la Història. Diferents processos d'investigació ens han portat a crear un espectacle on narrem les "gestes" de dones individuals que ens portaran al que avui anomenem com feminisme. Aquesta lluita de la recerca de la equitat entre sexes, de vegades les va ser rebutjades per una societat patriarcal on la dona tenia lloc en el món de la política, en el pensament.
 

AVE EVA és un espectacle que reivindica la figura de la dona artista i pensadora en la història. Es narren històries individuals de superació personal, que durant a la dona fins al que coneixem actualment com a Feminisme, amb ment i, com es el cas, en el món de la literatura i de l'art. el pensament, la paraula, la ciència i la música com a einesde reivindicació. Estrenat el passat 31 de juliol al FESTIVAL INTERNACIONAL DEL CAMINO DE SANTIAGO, va recollir obres de Hélène de Montgerault, Antonia Bembo, Holdegard von Bingen, etc, així com els texts i les vides de Cristine de Pisan, Santa teresa de Jesus, i arribant als associacionismes femenins, les paraules de Olimpia de Gouge i Simone de Beauvoir.






FESTIVAL INTERNACIONAL DEL CAMINO DE SANTIAGO 2020

    

AVE EVA, MONZÓN, 2020                                       ILERDA ANTIQUA, AVE EVA 

EN EL MEU NOM


Dones d’origen i professins diverses, des de cantants a músics professionals, així com nobles, cortesanes o monges, totes tenen en comú una cosa: la grandíssima qualitat de les seves obres musicals. I també, malauradament, que molta de la seva obra hagi estat oblidada.

Programa de música senzilla, quotidiana, i que era la passió o bé l’ofici d’algunes de les nostres protagonistes.

Aquest programa vol ser un petit manifest de com és de desconeguda pel gran públic l’obra d’aquestes
compositores, algunes apreciades i reconegudes en la seva època, i que la “Història dels homes” a silenciat o omès, i de com algunes no han estat descobertes fins a l’actualitat.



 

Comentaris